Replika Cep Telefonları hakkında bilgiler

Written By Unknown on 16 Ağustos 2015 Pazar | 04:19:00

-Reklamlar-
Replika, sözlük anlamında bir şeyin birebir kopyası anlamına gelmektedir. buradan da anlaşılacağı üzere sahte ürün, orjinal bir ürünün özellikle görsel olarak birebir aynısının yapılmasıdır. basit bir örnekle açıklayacak olursak, orjinal bir telefon ile sahtesi bir telefonu dışarıdan bakıldığında ayırt edebilmek neredeyse imkansızdır. 

Öncelikli olarak bilmenizi gereken piyasada birbirinden farklı replika telefonlar satılmaktadır. 150-250 TL ye satılan telefonları almamanızı tavsiye ediyoruz.. Bu telefonlar genelde  kalitesi düşük olan telefonlardır ya da nadiren düşük sürümlü android telefon olup(2.3.6) dahili hafıza(256 MB), Ram, işlemci ve kamera(2MP) özellikleri çok düşük olan telefonlardır. Düşük Sürümlü Android replikalar genelde s4 mini ve s3 mini replikalarıdır. Düşük sürümlü Android olanlarda GPS, 3G ve sensör gibi özellikler bulunmaz. 

Kaliteli android replika telefonlar(kullanılabilecek halde olanlar) 400-750 TL fiyat aralığındadır. Fiyat farkının bu kadar çok olmasının sebebi telefon özelliklerinin işlemci, RAM, kamera, hafıza yüksek olması ve satıcıların aksesuar(kılıf,kulaklık,orjinale benzeyen kutu,ekran koruyucu,yedek batarya,orjinal şarj cihazı...) eklemeleridir.Bunlar eklendikçe satıcılar fiyatları 750 TL ye kadar çekmektedir.Yinede net bir fiyat aralığı olmadığından benzer özellikteki replikalar farklı fiyatlara satılabiliyor açıkçası satıcı tutturabildiği fiyatlara satabiliyor. Ayrıca kaliteli replikalar yurt dışında satılmaktadır. Telefonlarda kendi markalarının adı yazmaktadır. Bunlar genellikle satıcıların nadiren yurt dışından getirip sattıkları telefonlardır ve normal replikalara göre kıyaslanamayacak derecede kalitelidir. Piyasada satılanların çoğu kalite olarak orta ve alt seviyedir. Yeni bir telefonunun replikası çıktığında eski model replika telefonların fiyatı düşmektedir.




-Reklamlar-

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklamlar

Popüler Yayınlar

maç-haberleri-blog-spot-com