Cep Telefonunun Sahte Mi, Orijinal Mi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Written By Unknown on 16 Ağustos 2015 Pazar | 04:18:00

-Reklamlar-

Herkesin bildiği gibi Çin ve Uzakdoğu’dan gelen replika telefonları, orijinallerinden ayırt etmek neredeyse mümkün değil.
Bunu anlamanın tek bir yolu , bir GSM telefon cihazı fabrikada üretilirken, bu cihaza başka bir benzeri olmayan bir numara yüklenir. Bu numaraya IMEI numarası denir ve cep telefonunun kimliği niteliğindedir. Bu numarayı öğrenmek için; cep telefonunuzdan *#06# yazmanız yeterli olacaktır. Gelen IMEI numarasını size verilen IMEI numarasıyla karşılaştırınız. Eğer iki numarada aynı ise telefonunuz orijinaldir. Aksi durumda cep telefonunuz imitasyondur. Ülkemizde imitasyon cep telefonlarının sayısı gün geçtikçe , önüne geçilemez bir şekilde artmaktadır.

Türkiye sınırları içerisine hem kaçak olarak hem de 1994 yılından bu yana resmi yollardan ithal edilen ve günümüzde kullanılamaz durumda olan orijinal cep telefonlarına ait IMEI numaraları, sanki imitasyon telefonlara aitmiş gibi bu sahte telefonlara yüklenerek kayıt altına alınıyor. Ve bu durumda imitasyon telefonlar kayıtlı cihaz statüsüne getiriliyor.

İmitasyon cep telefonları, sahte olmalarının yanı sıra birde tehlike arz etmektedirler. Çünkü bu imitasyonların pilleri orijinal olmadığı için orijinal şarj cihazları ile şarj edilemiyorlar ve farklı şarj aletleri ile bataryaları doldurulmaya çalışılıyor. Bu durum yangına sebebiyet verebilir. Bununla kalmıyor, cihaz sahte olduğundan dolayı herhangi bir sorun oluştuğunda hiçbir şekilde garantisi yok.
-Reklamlar-

1 yorum:

  1. Lg g3 tlefonumda. Bazi oyunlarda geri tusu kayboluyor oyundan cikmak icin tlfonu kopatmak zorunda kaliyorum ne yapmam gerek

    YanıtlaSil

Reklamlar

Popüler Yayınlar

maç-haberleri-blog-spot-com