Home » , , , , , » En İyi Telefonların Çin Malı Çakma Modelleri

En İyi Telefonların Çin Malı Çakma Modelleri

Written By Unknown on 16 Ağustos 2015 Pazar | 04:17:00

-Reklamlar-

HTC One, Samsung Galaxy S3 ve S4, Galaxy Note 3, iPhone... Siz söyleyin, biz bulalım. Çin'de bütün bu cihazların ve daha fazlasının ucuz, “çakma” versiyonları elden ele dolaşıyor. Peki ama nasıl telefonlar bunlar? Gerçekten almaya değer özellikleri var mı? Sizin için inceledik. Akıllı telefon ve tablet piyasasını yakından takip edenlerin bildiği gibi, piyasada neredeyse tüm üst düzey modellerin taklit ya da daha sık kullanılan tabirle “çakma”larını bulmak mümkün ve bu taklitlerin genellikle Çin'de üretilip dünyanın geri kalanına yayıldıkları biliniyor. 

Gerçeği dururken çakmasını almak için en önemli sebep, elbette bu cihazların çok uygun fiyatlarla satılıyor olmaları. Üreticiler en iyi modellerini, özellikle piyasaya çıktıkları ilk dönemde genellikle yüksek bir fiyattan satarken, bütçesi kısıtlı olan teknoloji meraklıları ister istemez çakma versiyonlara yönelebiliyor. Örneğin Samsung'un en son çıkan amiral gemisi modeli Galaxy S4 şu anda Teknosa'da yaklaşık 2000 TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda. Bu bakımdan elindeki telefonun markasından çok cebine önem verenler için Çin malı taklit telefonlar birer alternatif olarak ortaya çıkıyor. Ama tabii görünürde bu telefonlar aynı tasarım ve teknik özelliklere sahip olsalar da, tüketicilerin dikkatli olmasında fayda var. 

Çin malı çakma akıllı telefonlar fiyat avantajıyla birlikte birçok olası problemi de beraberinde getiriyor.lk olarak, Çin malı taklit telefonlarda gerçek ve lisanslı Android işletim sistemi yerine, onun aynı şekilde çalışan sahte bir versiyonu bulunuyor. Haliyle bu da Gmail ve Whatsapp gibi popüler uygulamalarda uyumsuzluk sorunları yaratabiliyor. Ayrıca bu çakma telefonların kameraları da orijinallere oranla daha düşük kaliteli olup, orijinalle aynı megapiksel seviyesinde olmayabiliyor. Ayrıca, bu telefonların işlemcilerinin de sürekli takılma sorunları yaşayıp orijinalin sadece % 50 hızında çalıştıkları da bir gerçek. Peki ama piyasada hangi cihazların Çin malı çakma versiyonları var? Neredeyse bütün iyi telefonların birer çakması olduğu söylenebilir, henüz piyasaya çıkmamış olan Galaxy Note 3'ün bile. Burada size birkaç tanesini tanıtıp orijinalleriyle kıyaslamaya çalışacağız.
-Reklamlar-

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklamlar

Popüler Yayınlar

maç-haberleri-blog-spot-com